Кава в зернах Колумбія без кофеїну Шугаркейн (Colombia Decaf Sugarcane)
Кава в зернах Колумбія без кофеїну Шугаркейн (Colombia Decaf Sugarcane)
Колумбія Декаф Шугаркейн - кава вирощена на висоті 1400-2100
м н.р.м., яка проходить процес декофеїнізації методом Sugarcane EA. У порції
напою кількість кофеїну знижується, наприклад, з 80-100 мг до 3-х мг. Смак та
аромат кави при цьому зберігаються.
Через особливості структури клітин кави без кофеїну зерна можуть мати
маслянисту поверхню, навіть у світлому обсмаженні.
Метод Sugarcane
EA.
Для декофеїнізації кави використовують етилацетат - природну сполуку, яку
отримують з цукрової тростини. Процес вилучення кофеїну виглядає наступним
чином.
1. Зелені зерна обробляють парою протягом 30 хвилин. Процес відбувається при
низькому тиску, що дозволяє розкрити пори кави та витягнути кофеїн.
2. Зерна
поміщають у розчин етилацетату на певний час. За цей час етилацетат зв’язується
з хлорогеновою кислотою та відокремлює кофеїн від решти кавового зерна.
3. Коли зерна досягають рівня насичення, резервуар спустошують і наповнюють
свіжим розчином. Цей процес повторюють приблизно 8 годин або до тих пір, поки
кава не буде достатньо декофеїнізована.
4. Після
видалення кофеїну зерна повторно обробляють парою, щоб видалити залишки
етилацетату.
5.
Декофеїнізовану каву висушують до початкового рівня вологості.
Декаф - гарне рішення для тих, хто не може насолоджуватись звичайною кавою, але дуже її любить.
Кава в зернах Колумбія без кофеїну Шугаркейн (Colombia Decaf Sugarcane)
| Характеристики | |
|---|---|
| Гірчинка | |
| Кислинка | |
| Країна походження | Колумбія |
| Профіль чашки | Какао, сухофрукти, узвар |
| Склад | Арабіка 100 % |
| Ступінь обсмаження | Середня |
