Кава для заварювання
Заварна кава - невіддільна складова затишної кухні кожного поціновувача справжньої кави. Кавові зерна – це настільки унікальний продукт, що для експериментів відкривається величезне поле. Смак може залежати від умов вирощування, врожаю, методу обробки, ступеня обсмажування, і, звичайно ж, вашого способу заварювання.
Заварювання кави - це цілий ритуал, який дозволяє зануритись в особливу атмосферу та наповнити себе позитивними емоціями.
Заварювати каву можна різними методами та в різних апаратах.
Залежно від специфіки заварювання виділяють кілька видів:
- заварювання під тиском
- заварювання замочуванням
- крапельне заварювання та фільтр-кава
- заварювання кип'ятінням
Розберемо докладніше кожен із них.
Заварювання кави під тиском передбачає пропускання води через мелену каву під високим тиском, тому готується вона дуже швидко. До такого методу відноситься заварювання в еспресо-машині, моці, аеропресі.
Заварювання замочуванням полягає у змішуванні меленої кави з гарячою водою. Коли кава завариться, кавову гущу необхідно викинути. У цьому методі також є кілька апаратів для заварювання: френч-прес, Soft Brew та сифон.
Крапельне заварювання і фільтр-кава полягає в заливанні водою меленої кави, яка знаходиться у фільтрі певного виду. Вода проступає через фільтр і виходить чиста кава. До апаратів, які працюють за таким принципом відносяться: кемекс, в'єтнамський фільтр, Bee House, Clever Dripper, колд-брю.
Заварювання кип'ятінням – метод, який тривалий час був єдиним способом заварювання. Зараз до таких способів відносяться кава в турці, ковбойська кава та заварювання у чашці.
Незалежно від того, яким способом ви заварюєте каву, ми можемо помолоти вам кавові зерна. Якщо вам зручніше у зернах, то відправимо у зернах. Якщо вам потрібен спеціальний помел під певний спосіб заварювання, вкажіть це і ми зробимо необхідний помел кави безпосередньо перед відправкою.