Кава в зернах Конго Рутшуру (Congo Rutshuru)
Кава з середньою кислинкою, в смаку нотки сухофруктів.
Сорт походить із району Рутшуру на сході Конго. У цьому районі гориста місцевість, в якій живуть одні з останніх гірських горил у світі. У вулканічних ґрунтах цієї місцевості багато мінералів, тому така земля ідеально підходить для вирощування кави.
У Рутшуру є різні вулкани, які все ще дуже активні. Крім цього, у 1990-х роках район Рутшуру постраждав від цивільних заворушень, коли групи бойовиків виборювали контроль над територією. Зараз ситуація покращилась, тому багато фермерів повертаються до вирощування кави.
Сорт росте на висоті 1230 м н.р.м. Обробляється митим способом.
Кава в зернах Конго Рутшуру (Congo Rutshuru)
| Характеристики | |
|---|---|
| Гірчинка | |
| Кислинка | |
| Країна походження | Конго |
| Профіль чашки | Сухофрукти |
| Склад | Арабіка 100 % |
| Ступінь обсмаження | Середня |
