Кава Бурунді Турако (Burundi Turaco)
Кава з нотками горіха і ягід. Середня кислинка.
Кава Бурунді Турако вирощена на висоті 1600-1900 м н.р.м в регіоні Нгозі & Каянза, оброблена митим способом. SCA оцінила цю каву на 84 бали зі 100.
Плоди зібрали вручну та одразу доставили на обробку. По надходженню перевірили якість кави.
Після сортування плоди очистили від м’якуша. Потім каву ферментували у воді зі струмка протягом 10-12 годин, залежно від температури навколишнього середовища.
Після завершення ферментації кава пройшла через канали для миття та сортування. Особливість цих каналів в тому, що в них встановлені дерев’яні решітки, які перешкоджають проходженню зерен певної щільності. Таких решіток встановлено 7, тому каву розділили на 7 груп за щільністю.
Після промивання зерна перемістили на сушильні столи, де вони повільно сушились протягом 2-3 тижнів від сходу до заходу сонця. Ввечері та під час дощу столи з зернами накривали простирадлом. Крім цього, каву регулярно перевертали, стежили за рівнем вологості та видаляли зерна з візуальними дефектами.
Коли зерна досягли необхідної вологості, їх помістили у мішки та відправили на склад. Кожну партію кави оцінили в лабораторії.
Перед відправкою на експорт каву відправили на найбільший драй-міл у Бурунді – Budeca. Тут зерна відокремили від пергаментної оболонки. Після цього команда збирачів уважно вручну відсортувала зерно, відібравши дефекти. Також для перевірки на дефекти використали ультрафіолетове освітлення та видалили всі зернятка, які світились.
Кава Бурунді Турако (Burundi Turaco)
Характеристики | |
---|---|
Гірчинка | |
Кислинка | |
Країна походження | Бурунді |
Профіль чашки | Горіх, ягоди |
Склад | Арабіка 100 % |
Ступінь обсмаження | Середня |