Кава в зернах Гватемала Уеуетенанго (Guatemala Huehuetenango)
Уеуетенанго - найвищий невулканічний регіон Гватемали, який є одним з кращих в країні для виробництва кави. Місцеві гори Кучуматанес - найвищий в Центральній Америці масив не вулканічного походження. Завдяки цьому Уеуетенанго - один з трьох кавових регіонів, де кава росте в не вулканічному вапняковому грунті.
Уеуетенанго межує з Мексикою, тому сухі та гарячі вітри з мексиканських рівнин захищають регіон від заморозків, що дозволяє каві тут рости на великих висотах.
Оскільки Уеуетенанго - важкодоступний і віддалений регіон, то в ньому практично немає централізованих станцій обробки. Фермери самі обробляють каву, а безліч річок і струмків дозволяють розташувати станцію обробки практично де завгодно. Пачмент сушать на сонці, а після сушіння продають.
Способи приготування кави Гватемала Уеуетенанго:
- аеропрес
- мока
- турка
- френч-прес
- еспресо
Про які особливості сорту кажуть абревіатури SHB і EP?
SHB (Strictly Hard Bean) вказує на те, що каву вирощують на висоті вище 1350 метрів. Зерна цього типу складають 70 % експорту кави країни. Боби тверді, щільні і відмінно підходять для гарної чашечки кави.
EP (European Preparation) вказує на те, що сирі боби сортуються вручну. Це робиться для того, щоб видалити будь-які дефектні боби або сторонні матеріали.
У нашому інтернет-магазині Coffee-Craft представлені кращі сорти арабіки, які не тільки дарують бадьорість і гарний настрій, а й дозволяють насолоджуватися божественним смаком і ароматом напою. Ми пропонуємо каву в зернах, а також мелені зерна, які зручно використовувати в домашніх умовах.
Кава в зернах Гватемала Уеуетенанго (Guatemala Huehuetenango)
Характеристики | |
---|---|
Гірчинка | |
Кислинка | |
Країна походження | Гватемала |
Профіль чашки | Ягоди, шоколад |
Склад | Арабіка 100 % |
Ступінь обсмаження | Средняя |